HTML

Megújúló energia, vízerőmű állóvízben!

Ön előtt van, egy megoldás, mellyel kielégítheti saját villamos energia szükségletét. Azt épp nem mondom, hogy egy városban a kert végében praktikus lenne, de az első példányt én így építettem.

Friss topikok

  • BigPi: @wigwam11: Mind az ön, mind a blog írójának az eredményei érdekelnének. Talán mostanra már vannak ... (2014.05.03. 10:36) Kedves Látogató!
  • tamage: Tisztelt Attila! A szabadalmi bejegyzése meg van már? Szeretnék egy pár tippet adni önnek, ha érde... (2012.05.05. 12:30) Szabadalmi leírás
  • vazula: A szerző komoly munka ráfordítással adott a szarnak egy pofont és tervezett egy perpetu mobilét. A... (2012.03.19. 12:20) Támogatás, együttműködés

Linkblog

Archívum

HTML

TÁMOGATÓK

Akik a megvalósulást segítik:
G.G.ZS építőipari Kft.
Számítástechnikai partnerünk a www.hardwaredepo.hu számítógép webáruház.

Kivonat a szabadalmi leírásból

2009.02.07. 21:07 :: Támogató

Kivonat
 
„Vízerőmű állóvízben”
című szabadalomból
 
Bejelentő: Indi Attila, 1212. Budapest Temesvári u 96
Feltaláló: Indi Attila, 1212. Budapest Temesvári u 96, 100%
Bejelentés napja: 2008. 12. 08.
 
A rendhagyó telepítésű és ősi elemeket tartalmazó megoldás, jól segítheti világunk energiaéhségének kielégítését. Bárhol felépíthető, környezetbarát és egyszerűségéből adódóan igen megbízható.
 
Újszerűsége abban áll, hogy önmaga számára teremt, energiatermelésre alkalmas vízlépcsőt. Ezt egy vízbe merülő cső (vagy más alkalmas elem) segítségével, egy vízoszlopnak, a környező víztől való elkülönítésével és az elkülönített vízoszlopnak, buborékokkal való kikönnyítésével teszi. Energiatöbbletet azért képes létrehozni, mert a buborék a folyadékban kettős hatást fejt ki:
 
  • Egyrészt, a jelenlétével lecsökkentve az elkülönített vízoszlop súlyát, megfelelő méretezés mellett, az eredeti vízszintnél magasabbra, intenzív feláramlást hoz létre, így keletkezik a vízlépcső.
     
  • Másrészt, a vízoszlopban felfelé haladva, térfogata annyit nő, amennyit a bepréseléhez szükséges nyomás létrehozásánál csökkentettük, vagyis a mozgó vízoszlop sebességének növelésével, mozgási energiában, némi vesztesség híján, visszaadja azt az energiát (munkát) ami az újabb levegő bepréseléséhez szükséges.
     
  • A rendszer minden energiáját egy hagyományos vízkerék alakítja mechanikai munkává. Önfenntartóvá azért válik, mert a nagy sebességgel érkező víztömeg mozgási energiája, (mechanikai munkája) valamint a vízlépcső felső pontján megjelenő víz helyzeti energiája (mechanikai munkája) együtt, lényegesen több, mint amennyit a rendszer, a sűrített levegő előállításához igényel.
     
Ez a többlet hasznosítható villamos energia termelésére.
 
A rendszer rendkívüli előnye, hogy a sekély tengeri talapzatokon, vagy a kontinensek bármely pontján létrehozható. Ehhez mindössze egy alkalmas mesterséges sziget (masszív stég), vagy a szárazon, víznyerési, vagy vízszállítási lehetőség szükséges.
 
Budapest, 2008-12-12                                                           Indi Attila
 

Szólj hozzá!

Címkék: a ismertető rövid lényeg

A bejegyzés trackback címe:

https://segitunkneked.blog.hu/api/trackback/id/tr50929060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása